Novice

4. RAZVOJNI DAN GOZDNO-LESNEGA SEKTORJA

INTECH-LES je 9. marca sodeloval na 4. razvojnem dnevu gozdno-lesnega sektorja.

Več

5. Razvojna konferenca INTECH-LES

21. in 22. maja 2015 bo v Lipici potekala že 5. razvojna konferenca razvojnega centra INTECH-LES d.o.o.

Več

Skupni predstavitveni dogodek Razvojnih centrov slovenskega gospodarstva

21. maj 2014 se je INTECH-LES udeležil skupnega predstavitvenega dogodka Razvojnih centrov slovenskega gospodarstva, ki je potekal ob slavnostnem odprtju prostorov RC IKT iz Kranja.

Več

QUGUARD

Dom (stanovanje, hiša) je še vedno dominantna točka dogodkov ali naslov, kamor se steka veliko komunikacij in kontaktov. Če še bolj lociramo točko dogodkov ugotovimo, da je vse locirano na vhodna vrata.

 

Vrata opravljajo običajne funkcije kot so:
- preprečevanje zunanjih vplivov,
- selektivno prepuščanje ljudi,
- estetska in simbolna funkcija.

Vrata omogočajo vstop stanovalcem in preprečujejo vstop ostalim ter s tem zaščitijo notranjost pred slednjimi. Za selekcijo prepuščanja se običajno uporablja ključ.

Na vprašanje, kaj nam vrata danes ne zagotavljajo, dobimo odgovor, da nam ne zagotavljajo komunikacije in spomina.

 

V Razvojnem centru INTECH-LES d.o.o. smo prišli na idejo in izziv, da razvijemo inteligentni sistem QUGUARD, kateri nudi podobne funkcije kot človeški vratar:
- stanovalcem odklepa vrata,
- skrbi za varnost,
- komunicira v naravnem jeziku,
- se prilagaja potrebam in željam stanovalcev,
- sprejema ukaze na daljavo preko telefona.


QUGUARD vključuje funkcije:
- za boljšo varnost,
- za večjo udobnost.

 

Več o QUGUARDU in njegovih lastnostih, si lahko preberete tukaj in tukaj ter ogledate tukaj.

Plavajoča hiša

V informacijski dobi interneta, telefonije, oglaševanja, televizije, ostalih vplivov modernizacije in globalizacije praktično ni več možno doživeti lastnega miru.

S tem v mislih si je Elvis Halilović na Velenjskem jezeru zamislil plavajoče mesto, kot srečevališče umetnosti, oblikovanja in ekologije z vsemi značilnostmi futurističnega pristopa do bivanja in ustvarjanja.

Plavajoče mesto bo rezidenca za umetnike iz raznih evropskih držav, ki bodo v izolaciji, brez stika z zunanjim svetom, odpirali nove dimenzije umetniškega ustvarjanja. Med drugim bo objekt služil kot izobraževalna platforma samozadostnega bivanja.

Arhitektura plavajočega mesta bo zgrajena iz geodezičnih kupol, ki bodo tvorile samozadostno in energetsko varčno enoto. Vsi elementi objekta bodo prirejeni tako, da s svojo prisotnostjo ne bodo negativno vplivali na okolje. Poskrbljeno bo za elektriko, ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, prehrano, sanitarije, vodo in nenazadnje bivanjski in delovni prostor za končne uporabnike mesta. Mesto bo izraz neizkoriščenega potenciala načina sobivanja in uspevanja z naravo.

LIVEco

Napredna mobilna bivalne enota LIVEco

Več


DOBRODOŠLI

Dobrodošli na spletni strani razvojnega centra INTECH-LES.

    


     

     

     

     

     

     

            

INTECH-LES, razvojni center, d.o.o.

Unec 21, 1381 Rakek

Slovenija

tel: +386 (0)1 810 73 13

e-pošta: info@intechles.si

»Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega program krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, 1. razvojne prioritete: Konkurenčnost podjetij in raziskovalna odličnost;  prednostne usmeritve 1.1.: Izboljšanje konkurenčnih sposobnosti podjetij in raziskovalna odličnost.«